Skip links

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2013

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2013

Op vrijdag 3 mei vindt aan de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, vanaf 20.00u. in de Mozes en Aäronkerk de Dag van Empathie plaats. Dit jaarlijkse evenement werd in 2012 voor het eerst georganiseerd door stichting Soul Rebel Movement, als tegenreactie op toenemend onbegrip en negativiteit in de samenleving. Het doel van het evenement is het creëren van meer bewustwording van en begrip voor (culturele en etnische) verschillen binnen de Nederlandse samenleving. Door het empatisch vermogen aan te wakkeren hopen we de groeiende kloven in de samenleving te dichten. Met een gevarieerd programma bestaande uit speeches, muziek en poëzie worden de bezoekers geïnspireerd om stil te staan bij de huidige samenleving en hun rol daarin.

Op de avond van vrijdag 3 mei zullen Ernestine Comvalius, Joke Koningh, Farida Farhadpour en Jerry Kno’Ledge Afriyie de aanwezigen toespreken in de Mozes & Aäronkerk en hun kijk op de huidige maatschappij en recente maatschappelijke ontwikkelingen delen met het publiek. Tussen de toespraken door kan het publiek genieten van poëzie en live muziek van onder meer Izaline Calister, Rina Mushonga, Rodaan Al Galidi en We Are Here (muzikanten uit De Vluchtkerk).

De avond wordt gepresenteerd door Jeffrey Spalburg. DJ Love Supreme zal de avond muzikaal omkleden.

Informatie evenement:

Locatie: Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 205, 1011 PG Amsterdam
Tijd: 19.30 – 22.30 uur (inloop: 19.30u, aanvang: 20.00u.)
Bijdrage: € 4,-
Facebook: https://www.facebook.com/events/163909453767641/

3 MEI Dag van Empathie 2013 wordt georganiseerd in samenwerking met Mozes & Aäronkerk, DMO Amsterdam, Comité 4 en 5 mei en Stichting Nederland Wordt Beter.