Skip links

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2018

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2018
Met onder meer Meester Bart, Jennie Lena, Cigdem Yuksel en Gershwin Bonevacia.

Op donderdag 3 mei, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam van 19.00-21.00 uur de Dag van Empathie georganiseerd. Met de Dag van Empathie willen Stichting Nederland Wordt Beter en de Openbare Bibliotheek Amsterdam zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen (bekende) Nederlanders hun verhaal met het publiek. De sprekers en artiesten geven elk op hun eigen manier en met persoonlijke verhalen inzicht in hun drijfveren, achtergrond en cultuur en de manier waarop die hun kijk op de huidige samenleving bepalen. De bezoekers worden uitgenodigd om mee te praten over wat empathie voor de samenleving kan betekenen en welke verhalen volgens hen gehoord moeten worden. Aansluitend aan het programma wordt het publiek uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over empathie.

Programma
Tijdens de Dag van Empathie kun je je laten inspireren door toespraken van Meester Bart, Cigdem Yuksel, Dwight van de Vijver en Henry Timisela. De toespraken worden afgewisseld met poëzie en live muziek van Jennie Lena, Hannah van Binsbergen, Gershwin Bonevacia en TenTemPiés.

De avond wordt gepresenteerd door regisseur Abdelkarim El Fassi.

Details
Datum: donderdag 3 mei 2018
Tijd: 19.00 – 21.00 uur (inloop: 18.30u, aanvang: 19.00u)
Locatie: OBA (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)
Support: € 5,- (Gratis op vertoon van OBA- of Stadspas)

Aanmelden kan via deze LINK.
Facebookevenement vind je HIER.