Skip links

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2012

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2012
Meer Begrip en respect voor elkaar

4 en 5 mei zijn bijzondere dagen voor Nederland. Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. En op 5 mei vieren we onze vrijheid. Kort na de tweede wereldoorlog was sympathie met de slachtoffers vanzelfsprekend, maar hoe zit het nu 67 jaar later? En hebben we iets geleerd van de gebeurtenissen die destijds hebben geleidt tot de tweedeling en polarisatie in de samenleving?

Om bij deze vragen stil te staan hebben de kunstenaars Quinsy Gario en Kno’Ledge Cesare 3 mei uitgeroepen tot Dag van Empathie. Elk jaar willen zij op deze dag achterhalen hoe Nederlanders in de samenleving staan en wat hun gevoelens zijn bij het huidige Nederland. Daarom organiseren zij op deze dag in samenwerking met Stichting Soul Rebel Movement (SRM) en de Mozes & Aäronkerk het evenement 3 Mei Dag Van Empathie.

Het doel van het evenement is om meer begrip te creëren voor de (culturele en etnische) verschillen in de Nederlandse samenleving. Er mag meer wederzijds begrip en respect getoond worden in onze samenleving die steeds meer neigt naar segregatie en individualisme. Door middel van toespraken, muziek en poëzie willen de organisatoren de verharding en verruwing van de maatschappij een halt toe roepen. En door het empatisch vermogen aan te wakkeren hopen zij de groeiende kloof in de samenleving te dichten.

De bedoeling is dat 3 Mei Dag Van Empathie een jaarlijks evenement wordt. Het zal plaatsvinden op de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en podium bieden aan vooraanstaande burgers die elk in een kwartier hun gevoel bij het huidige Nederland met een publiek delen.

Aanstaande donderdag 3 mei zullen onder anderen Kirsten van den Hul, Jörgen Raymann, Lody Van de Kamp om 19:00 uur de aanwezigen toe spreken in de Mozes & Aäronkerk. Tussen de toespraken door kan het publiek genieten van poëzie en live muziek van o.a. Yannick Hiwat, Akwasi Ansah, Lesly Ebony Perry en Sanquita. De avond wordt aan elkaar gepraat door Andrew Makkinga.

Informatie evenement
Locatie: Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 205, 1011 PG te Amsterdam
Tijd: 19.00 – 23.00 uur
Bijdrage: € 3,-

Partners: Mozes & Aäronkerk, Stichting Soul Rebel Movement