Skip links

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2017

PERSBERICHT – 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2017
Met onder meer Tofik Dibi, Andrée van Es, Sabrina Starke & Derek Otte

Op woensdag 3 mei, aan de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag, wordt in de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) van 19.00-21.00 uur de Dag van Empathie georganiseerd. Met de Dag van Empathie willen Stichting Nederland Wordt Beter en OBA zorgen voor meer respect, begrip en empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In een gevarieerd programma met speeches, muziek en poëzie delen (bekende) Nederlanders hun verhaal met het publiek. De sprekers en artiesten geven elk op hun eigen manier en met persoonlijke verhalen inzicht in hun drijfveren, achtergrond en cultuur en de manier waarop die hun kijk op de huidige samenleving bepalen. De bezoekers worden uitgenodigd om mee te praten over wat empathie voor de samenleving kan betekenen en welke verhalen volgens hen gehoord moeten worden. Aansluitend aan het programma wordt het publiek uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan over empathie.

Programma
Tijdens de Dag van Empathie kun je je laten inspireren door toespraken van Tofik Dibi, Andrée van Es, Anke Laterveer en Patricia D. Gomes. De toespraken worden afgewisseld met poëzie en live muziek van Sabrina Starke, Derek Otte, Jerry King Luther Afriyie en Julia Zahra.

De avond wordt gepresenteerd door journalist, schrijver en columnist Yasmina Aboutaleb.

Details
Locatie: OBA (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)
Tijd: 19.00 – 21.00 uur (inloop: 18.30u, aanvang: 19.00u)
Support: € 3.50,- (Gratis op vertoon van OBA- of Stadspas)

Meer info vind je hier: https://www.facebook.com/events/355276534867300/

Aanmelden kan via deze link: http://www.oba.nl/empathie

3 mei: Dag van Empathie wordt georganiseerd door Stichting Nederland Wordt Beter i.s.m. Openbare Bibliotheek Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.