Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Compagnie Tiuri Free birds fly | Dans

26 mei @ 15:00 - 17:00

€18,50

Compagnie Tiuri

Free birds fly

Free Birds Fly is een voorstelling die de mens en de samenleving in al haar kleuren, bevliegingen en mankementen weerspiegelt. Compagnie Tiuri is een professioneel en inclusief gezelschap dat gekenmerkt wordt door het poëtische, rauwe en menselijke danstheater dat zij voortbrengen.

Meer over de voorstelling

Onze vrije stem verlangt dat de wind haar kan dragen – voorbij alle trommelvliezen – volledig naar binnen. Zonder de ongemakkelijke angst om niet begrepen te worden of te verdwalen. We zijn allemaal opzoek naar hetzelfde. Licht en stilte, liefde en lucht. Dus we ademen in, springen en vangen de wind met open vleugels.
Huischoreograaf Jordy Dik is geïntrigeerd door het begrip ‘vrijheid’, dat steeds urgenter terugkomt in zijn choreografisch werk. Wat is vrijheid nou eigenlijk en wanneer ervaren we dit? Heeft vrijheid met een ander te maken of zit het allang in onszelf?

In de derde productie van Compagnie Tiuri gaan negen performers op een innerlijke reis. Zij willen dansen om vrij te zijn. Tijdens de eerste landelijke tournee van het gezelschap werden met de voorstelling No Bodies de schotten van de samenleving zichtbaar gemaakt, om deze vervolgens te doorbreken. In de nieuwe dansproductie Free Birds Fly zal het niemandsland dat hieruit ontstond, verlaten worden om daadwerkelijk vrij te kunnen zijn. Niet alleen in de wereld waarin we leven, maar juist ook binnen in onszelf.

Locatie

De Nobelaer
Parklaan 2
Etten-Leur, 4873 ER
+ Google Maps