Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheid & vrouwenrechten | Vrijheidscolleges Live!

5 mei @ 19:00 - 21:30

Soms lijkt het alsof de strijd om vrouwenrechten al jaren geleden gestreden is, toch blijkt vandaag de dag nog steeds hoe belangrijk het is voor deze rechten te blijven vechten. In onder meer Iran, Irak en Afghanistan staan de vrouwen op straat om hun recht op zelfbeschikking te verdedigen. In Amerika is het landelijke abortusrecht ingetrokken, ten nadele van de vrouw. Maar ook in Nederland zien we het populisme opkomen en daarmee vrouwonvriendelijke teksten en standpunten.

Op die manier komen vrouwenrechten onder druk te staan, terwijl we het glazen plafond en de loonkloof nog niet eens opgelost hebben. Vrouwen die zich in de politieke arena begeven, krijgen nog steeds meer online haat over zich heen dan mannen. Wat kunnen we hier in ons land aan doen? En hoe kun je vanaf hier een verschil maken om vrouwen in andere delen van de wereld te steunen?

Vrijheidsprekers Hedy d’AnconaDevika Partiman en Ayla Çekin Satijn, die allen een andere rol spelen in de emancipatie van de vrouw, gaan in gesprek over vrijheid en vrouwenrechten onder leiding van schrijver en programmamaker Sophia Blyden.

Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met Bevrijdingsfestival Utrecht en FOTODOK dat tijdens de avond bijpassende beelden van fotografen van over de hele wereld zal tonen.⁠

Locatie

Tivoli Vredenburg Utrecht
Vredenburgkade 11
Utrecht, 3511 WC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie