Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Naar een Inclusieve Nationale Herdenking 2024 | Nabeschouwing van de nationale herdenking van 2024, welke verhalen worden herdacht en welke vergeten?

4 mei @ 19:30 - 22:00

Naar een Inclusieve Nationale Herdenking 2024
Nabeschouwing van de nationale herdenking van 2024, welke verhalen worden herdacht en welke vergeten?

Op zaterdagavond 4 mei 2024 van 19:30 uur tot 22:00 uur organiseert Stichting Nederland Wordt Beter het evenement ‘Naar een Inclusieve Herdenking 2024’. Het evenement is onderdeel van de programmering van 3 Mei: Dag van Empathie, die jaarlijks plaatsvindt op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag.

Tijdens deze nabeschouwing van de Nationale Herdenking op 4 mei kijken we samen met onze diverse gasten naar de Nationale Herdenking en reflecteren we op de speeches en inhoud van de herdenking vanuit diverse invalshoeken. Sluit de herdenking en het programma aan bij de behoeften en ontwikkelingen uit de samenleving? En wat is het belang en urgentie van de herdenking vandaag de dag? Mensen die zelf vanuit oorlog komen voelen zich niet altijd onderdeel van deze nationale herdenking. We vragen ons daarbij af, hoe stopt herdenken ´eigendom´ te zijn en wordt het iets van ons allemaal?

Programma & Locatie
Binnenkort wordt het volledige programma en locatie hier bekend gemaakt.

Informatie Dag van Empathie 
De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. Met de Dag van Empathie willen wij Nederlanders in aanraking brengen met verhalen van anderen met wie ze op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Zo willen we bijdragen aan meer respect, empathie en verbondenheid, waarin mensen elkaar minder snel veroordelen, maar zichzelf in elkaar herkennen. De Dag van Empathie bestaat uit een hoofdevenement op 3 mei in Amsterdam, een nabeschouwing op 4 mei, een Empathische Kalender met activiteiten in mei door heel Nederland en een gratis lespakket Empathie voor scholen.

Meer informatie over de Dag van Empathie vind je hier en de uitzending van de Dag van Empathie 2023 vind je hier.

Locatie

Amsterdam