Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nabeschouwing Nationale Herdenking 2024 | Naar een Inclusieve Nationale Herdenking

6 mei @ 20:00 - 22:00

Naar een Inclusieve Nationale Herdenking 2024
Nabeschouwing van de nationale herdenking van 2024, welke verhalen worden herdacht en welke vergeten?

Meld je gratis aan om zeker te zijn van een plek.: Reserveer

Op maandagavond 6 mei 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur organiseert Stichting Nederland Wordt Beter het evenement ‘Naar een Inclusieve Herdenking 2024’ in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Het evenement is onderdeel van de programmering van 3 Mei: Dag van Empathie, die jaarlijks plaatsvindt op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag.

Tijdens deze nabeschouwing van de Nationale Herdenking reflecteren we op de speeches en inhoud van de herdenking vanuit diverse invalshoeken. Sluit de herdenking en het programma aan bij de behoeften en ontwikkelingen uit de samenleving? En wat is het belang en urgentie van de herdenking vandaag de dag? Mensen die zelf vanuit oorlog komen voelen zich niet altijd onderdeel van deze nationale herdenking. We vragen ons daarbij af, hoe stopt herdenken ‘eigendom´ te zijn en wordt het iets van ons allemaal?

Programma 
Tijdens dit evenement zullen we in gesprek gaan met een indrukwekkend panel bestaande uit Charisa Chotoe (presentator/journalist), Maurits de Bruijn (schrijver/journalist), Carla Kabamba (gemeenteraadslid), Sliman Abu Amara (directeur bedrijfsontwikkeling), Shishani Vranckx (singer-songwriter), Ate de Jong (schrijver) en Ridhwan Ohorella (storyteller/diversiteitscoach).

Informatie Dag van Empathie 

3 Mei: Nationale Dag van Empathie vindt sinds 2012 jaarlijks plaats en is een moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. De Dag van Empathie stimuleert en faciliteert (onverwachte) ontmoetingen tussen groepen met diverse achtergronden, leefwerelden en standpunten. We kunnen ons verplaatsen in de ander wanneer we elkaar beter leren kennen. De Dag van Empathie bestaat uit een hoofdevenement op 3 mei in Amsterdam, Nabeschouwing Nationale Herdenking 2024, een Empathische Kalender en een gratis Lespakket Empathie voor scholen.

Meer informatie over de Dag van Empathie vind je hier en de uitzending van de Dag van Empathie 2023 vind je hier.

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam,
+ Google Maps