Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geef je niks om dieren als je vlees, zuivel en eieren eet? | Dialoog diners

27 mei @ 18:30 - 21:30

€34,50

Geef je niks om dieren als je vlees, zuivel en eieren eet?

Kunnen we het eten van dierlijke producten wel verantwoorden? Met filosoof dr. Jeroen Hopster en dierwetenschapper prof. Saskia Arndt.

Kalfjes weghalen bij hun moeder, kippen in kleine hokken en biggen zonder staartje. We wéten dat dierenwelzijn regelmatig in de knel komt, maar moeten óók elke dag eten op tafel zetten. Dat schuurt. Met filosoof dr. Jeroen Hopster (UU) en dierwetenschapper prof. Saskia Arndt (UU) praten we over ethische consumptie en intensieve veehouderij.

In samenwerking met faculteit Diergeneeskunde.

OVER DE DIALOOG DINERS

Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

Er wordt een speciaal driegangendiner samengesteld met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 (€26,00 voor studenten). De locatie is nog even geheim, maar we kunnen wel alvast verklappen dat de chef-koks achter het voormalige culinaire offensief De Zware Jongens het diner voor hun rekening nemen in een nieuw te openen restaurant. Kortom: daar wil je bij zijn!

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via een ticketlink die een aantal weken op voorhand beschikbaar is. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.