Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

INDO GO HOME NICOLE VERVLOED | THEATER NA DE DAM MET NAGESPREK

4 mei @ 21:00 - 22:30

In het kader van Theater na de Dam presenteert Podium Mozaïek de voorstelling Indo go home van Nicole Vervloed. Na afloop van de voorstelling volgt een nagesprek met maker Nicole Vervloed, ervaringsdeskundige Roxane von Kriegenbergh onder leiding van curator Hank van Bosstraten.

Over de voorstelling
Na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië volgde een gewelddadige periode die leidde tot de onafhankelijkheid van Indonesië. Meer dan honderdduizend Indische Nederlanders moesten hun geboortegrond verlaten en de oversteek maken naar Nederland. Een land, nog herstellende van de Duitse bezetting, dat niet op hen zat te wachten.
In haar solo Indo go home onderzoekt de Indische theatermaker Nicole Vervloed de heimwee van drie generaties Indische Nederlanders en de vragen waar ze zelf mee worstelt. Wat heb je aan je Indische wortels als je niet naar de toko durft omdat je bang bent niks te herkennen? Wat betekent het thuis te willen komen in een land waar je niet eens geboren bent? Welke verantwoordelijkheid heb je nu je je geschiedenis kent?

Credits
Tekst en spel: Nicole Vervloed
Eindregie: Bregt van Deursen
Techniek: Podium Mozaïek
Met dank aan: Daniëlle Wagenaar, Eva Zwart, Oom Reggie en Oom Stevie

Vanaf 19.30 organiseert het 4 mei comité Bos en Lommer de jaarlijkse herdenking en kranslegging bij het bronzen beeld van de zittende vrouw aan de Egidiusstraat / Bos en Lommerweg.

Locatie

Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam, 1055 DT Nederland
+ Google Maps