Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijheidsmaaltijd ‘ik en jij’ in SEXYLAND

5 mei @ 12:00 - 14:00

Luister in SEXYLAND naar stemmen die vertellen wat de verschrikkingen in Palestina en Israël met hen doen.

Op 5 mei komen we in SEXYLAND samen om te eten en te reflecteren. Tijdens de vrijheidsmaaltijd luisteren we naar stemmen uit de kunstinstallatie ‘ik en jij,’ waarin mensen anoniem vertellen wat de genocide in Gaza en de verschrikkingen in Israël en Palestina met hen doen. Ook zijn er performances en muziek. We delen, luisteren, kauwen en reflecteren op wat niet te verteren is. We vinden troost in onze solidariteit en vieren samen de vrijheid die kunst en vrijplaatsen als SEXYLAND ons bieden.

Sinds november stond Tina Fariftehs kunstinstallatie ‘ik en jij’ op verschillende plekken in Amsterdam. Daarin stelde ze je een ogenschijnlijk simpele vraag:

Hoe is het met je?
Welk effect hebben deze verschrikkingen op jou?

Honderden mensen deelden hun gevoelens. Anoniem in een telefooncel. Er werd gepraat, geschreeuwd, gefluisterd, gevraagd en bevraagd, gehuild, geluisterd, gebeden en gezwegen.

Op 5 mei luisteren we naar een selectie van deze stemmen. De urgentie om nieuwe manieren van luisteren en delen te onderzoeken is momenteel groter dan het ongemak en de kwetsbaarheid die deze poging met zich meebrengt. Daarom gaan we op zoek naar een manier om elkaar te kunnen blijven horen te midden van extreem geweld, oplopende emoties, leed, angst, dehumanisatie en onderdrukking.

We vinden troost in onze solidariteit en vieren samen de vrijheid die kunst en vrijplaatsen zoals Sexyland ons bieden. Het luisteren doen we tijdens een sobere vrijheidsmaaltijd, verzorgd door performancekunstenaar Sarjon.

Het gesprek wordt gefaciliteerd door movement artist en curator Simomo Bouj en Tina Farifteh. Er is ook een bijdrage van activist en theatermaker Jelle Zijlstra.

Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveren is vereist en kan via de button ‘deelnemen,’ onderaan deze pagina. Dit evenement is gratis.

Locatie

SEXYLAND
Noordwal 1
Amsterdam,
+ Google Maps