Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zijn criminelen verantwoordelijk voor hun daden? | Dialoog diners

22 april @ 08:00 - 17:00

€34,50
Hoe eerlijk is ons rechtssysteem? Met schrijver en filosoof dr. Lotje Steins Bisschop en criminoloog dr. Laura Oploo.

Wie een gruwelijke moord pleegt, willen we het liefst lang opsluiten. In hoeverre moet het strafrecht aandacht hebben voor de psychische toestand en achtergrond van de dader? Met criminoloog dr. Laura van Oploo (UU) en schrijver en filosoof dr. Lotje Steins Bisschop praten we over veiligheid, vrije wil en blinde vlekken in ons rechtssysteem.

OVER DE DIALOOG DINERS

Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

Er wordt een speciaal driegangendiner samengesteld met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 (€26,00 voor studenten). De locatie is nog even geheim, maar we kunnen wel alvast verklappen dat de chef-koks achter het voormalige culinaire offensief De Zware Jongens het diner voor hun rekening nemen in een nieuw te openen restaurant. Kortom: daar wil je bij zijn!

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via een ticketlink die een aantal weken op voorhand beschikbaar is. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.

Locatie

Studium Generale
Lange Nieuwstraat 106
Utrecht, 3512 PN
+ Google Maps