Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stil de Tijd – Zin op Zondag

15/05/2022 @ 11:00 - 12:15

Weer een zondagochtend bijeenkomst. Een moment van bezinning. Ontspan aan de drukte van alle dag. Zet de tijd even stil en denk na over je dromen en idealen. Het thema dit keer is EMPATHIE. Empathie is inlevingsvermogen, het vermogen om zich in te leven in de situatie en gevoelens van anderen. Kun je empathie ontwikkelen? Hoe werkt empathie? Zijn alle mensen even empathisch of zijn we daarin selectief?

Recent verscheen het boek Blijf dicht bij jezelf – En hoe doe je dat dan? van Bert den Boer. Hij is senior adviseur, trainer en coach en staat stil bij het thema empathie. Hij gaat ondermeer in op het verband tussen empathie en zelfreflectie. Bas van der Sijde, humanistisch geestelijk begeleider gaat met hem in gesprek. Samen denken zij na over wat te doen als het inlevingsvermogen tekort schiet. Er is muziek van Ed van Dijk. Bas & Ed brengen een verhaal met muzikale omlijsting waarin ons inlevingsvermogen op de proef wordt gesteld.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 13 mei via email: drechtsteden@regio.humanistischverbond.nl of tel.nr. 078 8804484.

Gegevens

Datum:
15/05/2022
Tijd:
11:00 - 12:15
Site:
https://www.humanistischverbond.nl/agenda/stil-de-tijd-zin-op-zondag-5/

Organisator

Humanistisch Verbond

Locatie

Auditorium Dordts museum
Museumstraat 38
Dordrecht,
+ Google Maps