Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVING LIBRARY

15/05/2022 @ 12:30 - 16:00

Op zondag 15 mei kun je opnieuw in gesprek met ‘levende boeken’ tijdens de eerste editie van de Living Library (voorheen Human Library) in Breda.

Tijdens de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een reguliere bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt Human Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. ‘Levende boeken’ zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen, in een open gesprek, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden. Het zijn vaak mensen met een opvallend verhaal waar vaak een vooroordeel aan kleeft.

Dit jaar kun je o.a. in gesprek met een politiek vluchteling, een dragqueen, een transvrouw en iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Het doel van de Living Library is om mensen samen te brengen, een stapje te zetten in de belevingswereld van een ander en daardoor vooroordelen weg te nemen.
Ook zal er live een Living Magazine gemaakt worden met bekende Bredase makers zoals fotografe Rosa Meininger en Sjoerd Jansen van Studio Anti-held, als blijvend aandenken aan deze dag.

Kijk voor meer informatie over de Human Library op www.livinglibrary.nl.

Gegevens

Datum:
15/05/2022
Tijd:
12:30 - 16:00
Site:
https://www.nieuweveste.nl/index.php/agenda/2022/05/15/living-library

Organisator

Nieuwe Veste Breda

Locatie

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
Breda, Nederland
+ Google Maps