Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PODCAST WESTCAST x DAG VAN EMPATHIE

31/05/2022 @ 00:00 - 23:59

In het kader van de Dag van Empathie, sinds 2012 jaarlijks op 3 mei, is er een speciale podcastaflevering gemaakt van WESTCAST. Waarom is deze dag ontstaan en nog hard nodig vandaag de dag? In deze aflevering spreken we initiatiefnemer Jerry Afriyie over hoe de Dag van Empathie al tien jaar bijdraagt aan meer begrip in de Nederlandse samenleving.

Ook gaan we op 3, 4 en 5 mei de straat op om te zien hoe deze dag leeft onder de mensen. Tot slot lopen we mee met twee buurtbewoners uit Amsterdam West. Maureen Koswal en Zima verkennen samen de wandelroute van WESTCAST in de Chassébuurt. Welke geschiedenissen huizen in de straatnamen waar we ons dagelijks door bewegen?

WESTCAST is een samenwerking tussen BuroBraak, Beyond Walls, Van Gisteren en Gemeente Amsterdam. WESTCAST en de Dag van Empathie hebben beiden als missie empathie zichtbaar en tastbaar te maken in de samenleving. Aansluitend op de Dag van Empathie is er de Empathische Kalender met als doel jaarlijks zoveel mogelijke empathische activiteiten in de hele maand mei toegankelijk te maken en bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. WESTCAST is een van de activiteiten die bijdraagt aan het dichter bij elkaar brengen van mensen in de publieke ruimte en het vertellen van verschillende verhalen.

Luister hier: Soundcloud en Spotify

Gegevens

Datum:
31/05/2022
Tijd:
00:00 - 23:59
Site:
westcast.nl

Organisator

WESTCAST

Locatie

online