Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Plein Publiek: Sunny Bergman

05/05/2023 @ 17:00 - 19:00

Elke vrijdag interviewen programmamakers van De Balie inspirerende makers – van cabaretiers tot schrijvers. Begin je weekend onder het genot van een borrel in de Pleinzaal, met uitzicht over het Leidseplein. Luister mee, in intieme sfeer, naar een goed gesprek over het makerschap en de kunst. Met deze week documentairemaker en schrijver Sunny Bergman.

De afgelopen jaren is Sunny Bergman in haar duistere familiegeschiedenis gedoken. Dit resulteerde in het boek: Mijn nazi-opa. Programmamaker Rokhaya Seck gaat met Bergman in gesprek over de ontdekkingen die ze opdeed over haar grootvader die ze nooit gekend heeft.

Op Bevrijdingsdag spreken we over het verleden dat altijd doorwerkt in het heden. Sunny Bergman staat erom bekend haar persoonlijke leven aan groot maatschappelijke thema’s te koppelen. Hoe voelt het voor haarzelf en haar familie dat zij deze persoonlijke verhalen openbaart? En wat heeft dit familieonderzoek haar geleerd?


Kijk of luister mee

Plein Publiek heeft ook plek voor haastige reizigers in de spits. Via Radio Plein Publiek kun je gemakkelijk vanuit de trein of de auto meeluisteren. Vind je jezelf onverwachts thuis voor de buis? Kijk dan live mee met De Balie TV.

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, 1017 RR
+ Google Maps