Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Movies That Matter: Theatre of Violence

01/05/2023 @ 20:00 - 22:00

Vertoning in het kader van Movies That Matter. De scherpe, flamboyante advocaat Krispus Ayena leidt ons langs een fascinerende, complexe zoektocht naar de essentie van gerechtigheid. Ayena verdedigt Dominic Ongwen voor het Internationaal Strafhof. 

Voor het Internationaal Strafhof in Den Haag staat Dominic Ongwen terecht, voormalig commandant in het Verzetsleger van de Heer, een christelijke sekte geleid door Joseph Kony. Het terroriseerde jarenlang Noord-Oeganda met moordpartijen en ontvoeringen van kinderen, die werden gehersenspoeld en tot kindsoldaat of seksslaaf gemaakt. De misdaden waarvan Ongwen wordt verdacht zijn verschrikkelijk. Toen hij pas 9 jaar was, is hijzelf ontvoerd door het Verzetsleger. Zijn ouders werden vermoord, hij werd gemarteld, gehersenspoeld en gedwongen te doden.

In het spoor van Ongwen’s advocaat Krispus Ayena gaan we heen en weer tussen de rechtszaal en het prachtige Noord-Oeganda op zoek naar de echte betekenis van gerechtigheid en straf. We ontmoeten Joseph Kony’s vrouw en dochters en voeren een surrealistisch gesprek met Kony’s spiritueel adviseur. We zien ook hoe Oegandese gemeenschappen herstellen van trauma – en hoe dat botst met de fundamenten van het Internationaal Strafhof. Wanneer verandert een slachtoffer in een dader?

Locatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort 8- 10
Deventer, 7411 SL
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie