Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam Herdenkt en Viert vrijheid

02/05/2023 @ 14:00 - 05/05/2023 @ 23:00

Het Amsterdamse 4 en 5 mei comité coördineert een gevarieerd programma voor en door Amsterdammers. Een overzicht van alle activiteiten vind je in de agenda.

Stille Tocht

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog organiseren Amsterdammers stille tochten. Op weg naar de herdenking vormt een groep mensen een eerbiedige stoet, waarbij niet gesproken wordt.

Open Joodse Huizen / Huizen van Verzet

Open Joodse Huizen / Huizen van Verzet is een jaarlijks terugkerend programma van sprekende herdenkingen. Vertellers, bezoekers en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Herdenkingen

Amsterdam telt zo’n 50 lokale herdenkingen. Ieder stadsdeel en iedere buurt kent zijn eigen herdenking, met een eigen thema en eigen tradities.

Theater na de Dam

Al jaren organiseert Theater Na de Dam na de Nationale Dodenherdenking door het hele land optredens en voorstellingen waarin de Tweede Wereldoorlog en herdenken centraal staan.

Vrijheidsmaaltijden

De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken. Thema’s waar we in het dagelijks leven misschien niet genoeg bij stilstaan en waar bij uitstek op Bevrijdingsdag momentum voor is.

Bevrijdingsdag

Tijdens bevrijdingsdag verandert Amsterdam in een groot feest. Met festivals en podia verspreid door heel de stad en meer dan honderdtwintig Vrijheidsmaaltijden vieren we de bevrijding van Nederland in 1944-45, en de vrijheid van alle Amsterdammers sindsdien.

Gegevens

Begin:
02/05/2023 @ 14:00
Einde:
05/05/2023 @ 23:00
Site:
https://4en5meiamsterdam.nl/events/

Locatie

Amsterdam