Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kargadialogen: Hoe vrij ben jij om te doen wat je echt wilt?

24/05/2023 @ 19:30 - 21:30

KARGADIALOGEN: Hoe vrij ben jij?
Vrijheid, we hebben het er veel over, maar wat betekent het in jouw dagelijkse leven? Doe je wel echt wat jouw hart je ingeeft of conformeer je je aan je omgeving? Voel je je vrij om alles te zeggen? Of houd je een impopulaire mening voor jezelf? Belemmeren anderen jou of doe je dat misschien zelf? Wanneer ervaarde je dat je niet kon zeggen wat je wilt? en wat kwam er daardoor in de knel? Wat maakt dat je je wel vrij voelt en wat is daarvoor nodig? In deze dialogen onderzoeken we wat ons belemmert of juist stimuleert om vrij te zijn.

Utrecht in Dialoog, De Kargadoor en Bevrijdingsfestival Utrecht organiseren in mei en juni een serie dialogen over (on)vrijheid. Benieuwd wat jouw stadgenoten drijft? Kom dan meepraten en laat je verrijken! Elke keer lichten we een bepaald aspect van (on)vrijheid uit.

Hoe vrij ben jij omโ€ฆ

โ€ฆte zeggen wat je denkt? di 2 mei
โ€ฆte doen wat je echt wilt? ย wo 24 mei
โ€ฆte zijn wie je bent?ย ย wo 28 juni

Vanย ย 19.30-21.30/ gratis toegang/ Locatie: De Kargadoor

Hoe vrij ben jij om te doen wat je echt wilt?
Doe jij altijd wat je wil? Zo ja, hoe is dat voor jou? Zo nee, hoe komt dat? In deze dialoog gaan we onderzoeken of we ons vrij voelen om te doen wat we willen. Het collectief belang komt vaker in het nieuws (vliegschaamte bijv.). Hoe heeft dit invloed op ons gedrag? Wanneer was de laatste keer dat jij je echt vrij voelde om te doen wat je wilt?

Wat deed je toen? Was je alleen? Of met anderen? Hoe voelde dat? Wat inspireert jou om vooral te doen wat je wilt? Wat levert dat jou op? Hoe ga je om met situaties of met mensen die jouw vrijheid willen beperken?

Wat is een dialoog?
Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Locatie

De Kargadoor
Oudegracht 36
Utrecht, 3511 AP
+ Google Maps