Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeugdspecial in de Krakeling | Bevrijdingsfestival

5 mei @ 13:30 - 17:30

Hoe was het om als kind tijdens de oorlog onder te duiken? Zou jij in het verzet gaan? En wat betekent vrijheid voor jou?

Jeugdspecial

Hoe was het om als kind tijdens de oorlog onder te duiken? Zou jij het durven om in het verzet te gaan? En wat betekent vrijheid voor jou? Op 5 mei staan we stil bij het leven van kinderen in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog, en kijken we naar wat we vandaag de dag van hun verhalen kunnen leren.

13.30-14.30 uur Kindertalkshow: Joods en kind zijn in de oorlog

15.00-16.00 uur Jongerenvoorstelling: Dat deed je gewoon

16.30-17.30 uur Vrijheidsmaaltijd

Kindertalkshow: Joods en kind zijn in de oorlog

Entree: gratis / Vanaf 8 jaar

Hoe was het om tijdens de oorlog een Joods kind in Amsterdam te zijn? Salo Muller (88 jaar) en Jarti Notohadinegoro (80 jaar) vertellen over hun ouders, de onderduik en hoe het leven was voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Voorstelling: Dat deed je gewoon

Entree: €7,50 voor jeugd en €9,50 voor volwassenen / Vanaf 8 jaar

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Eva Benjamins in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Dat deed je gewoon.

Dit is een productie van Theater De Krakeling i.h.k.v. Theater Na de Dam

Vrijheidsmaaltijd

Entree: €2,50 p.p.

De vrijheid vieren we graag samen met jou! Op zondag 5 mei vanaf 16.30 uur nodigen we iedereen uit om aan te schuiven voor een bijzondere Vrijheidsmaaltijd in Theater De Krakeling. Het Amsterdams 4 en 5 mei Comité en De Krakeling zorgen voor theatrale intermezzo’s en Samen Sterk Vrouwen West zorgt voor soep en brood. Daarnaast vragen we iedereen om nog iets te eten (voor 4 personen) mee te nemen om met je tafelgenoten te delen. Iedereen krijgt achteraf een blik Vrijheidsmaaltijdsoep mee naar huis. Schuif aan en Vier de Vrijheid in Theater De Krakeling!

Locatie

De Krakeling
Pazzanistraat 15
Amsterdam,
+ Google Maps