Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Poppenspeler van Warschau | Voorstelling

3 mei @ 20:00 - 21:30

€17,50

Hoe doe je het goede als je wordt omgeven door het kwaad? Deze vraag staat centraal in de indrukwekkende voorstelling De poppenspeler van Warschau. Op 3 mei te zien in ’t Reghthuys.

De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. De veertienjarige Joodse jongen Mika probeert te overleven in het getto van Warschau. Als zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten erft hij diens jas en vindt daarin enkele handpoppen. Als poppenspeler vrolijkt hij zijn wanhopige familieleden, buren en zieke kinderen op. Tot een Duitse soldaat hem staande houdt en hij gedwongen wordt een geheim leven te leiden. Tot op een dag het getto wordt ontruimd….

Hoe overleef je zo’n moeilijke situatie? Hoe hou je hoop en hoe maak je de juiste keuzes? Trio Wilde Eend vertelt dit indrukwekkende verhaal, dat grotendeels waargebeurd is, op intieme wijze met muziek en theater.

Al talloze malen speelden klarinettist Gottfrid van Eck, accordeonist Juul Beerda en violist Jiska ter Bals dit bijzondere stuk, met lovende reacties als gevolg. Op 3 mei, aan de vooravond van Dodenherdenking, komen ze het spelen in ’t Reghthuys.

Wanneer: 3 mei, 20.00 – 21.30; Prijs: 17,50

Locatie

Reghthuys Westzaan
Kerkbuurt 35
Westzaan, Nederland
+ Google Maps