Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? | NOW TALKS + BIRDS / XL

9 mei @ 19:00 - 21:30

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? De prijswinnende choreograaf en danser Dalton Jansen keek in de jeugdzorginstelling waar hij opgroeide vaak uit het raam naar de vogels buiten. Ze waren vrij, maar wel de hele dag bezig hun eten bij elkaar te sprokkelen. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? Dalton verbeeldt de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen.

Wegens succes is de voorstelling Birds terug in de theaters. In deze 12+ voorstelling vol dans, spoken word en muziek word je meegezogen in de belevingswereld van een jongere die woont in een jeugdzorginstelling. Hierbij komen vragen langs als; Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jou?

Birds is confronterend, intelligent en intens. Het maakt grote vragen en dilemma’s in de jeugdzorg begrijpelijk. Er is geen goed of fout, maar er is goed én fout.” – Aimee Heijdenrijk, directeur Stichting Pameijer.

Dalton wil met Birds laten zien dat het kan: je uit een benarde situatie vechten, al is het niet makkelijk. “Als je in een jeugdzorginstelling woont, kun je het gevoel hebben dat je een outsider bent. Ouders, vakanties, een ‘gewoon’ leven: dat ken je allemaal niet. Nadenken over de toekomst kan daarom heel beangstigend zijn. Door middel van de voorstelling Birds kan ik het nog meer bespreekbaar maken en geef ik de  jongeren in een jeugdzorginstelling een stem.”

In Birds vertaalt Dalton de verhalen van de jongeren met wie hij sprak naar een caleidoscopische mix van disciplines, die uitdaagt tot reflectie. Hoe ga jij om met tegenslag? Durf je te dromen? Sla jij je vleugels uit, in de hoop dat je kunt vliegen?

Duur voorstelling: 60 minuten.

AVONDVULLEND PROGRAMMA
Voorafgaand aan de voorstelling presenteren we NOW TALKS over de jeugdzorg. De talkshow start om 19:00. De voorstelling speelt vanaf 20:15. We nodigen iedereen uit om de NOW TALKS bij te wonen. Wil je alleen de voorstelling zien? Dat kan! Zorg dat je er een kwartier voor aanvang bent.

Locatie

Maas theater en dans | Maaspodium
St. Jobsweg 3
Rotterdam, 3024 EH
+ Google Maps