Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10-jarig jubileum 3 Mei: Nationale Dag van Empathie

03/05/2022 @ 20:00 - 22:00

Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB) en Pakhuis de Zwijger nodigen je van harte uit voor het 10-jarig bestaan van de Nationale Dag van Empathie (DvE) op dinsdagavond 3 mei 2022! De Nationale Dag van Empathie is een initiatief van stichting NLWB en vindt plaats op de vooravond van de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag. Ieder jaar beklimmen diverse en uiteenlopende sprekers, dichters en muzikanten ons podium. Door middel van hun verhalen, poëzie en muziek leert het publiek deze personen beter kennen.

De diverse gasten die dit jaar een bijdrage leveren zijn: Mischa Blok (host), Karin Amatmoekrim (keynote spreker), Emine Uğur (spreker), Rosanne Hertzberger (spreker), Andrée van Es (spreker), Joost Baars (dichter) en Jerry Afriyie (Dag van Empathie). De avond wordt voorzien van een speciaal gastoptreden van de voorstelling Queen of Disco van RIGHTABOUTNOW INC met Susan Malaika Bailey onder begeleiding van Ruben Van Domburg. Tijdens de avond blikken wij ook terug op 10 jaar Dag van Empathie en lanceren wij onze Empathische Kalender en het Lespakket Empathie.

Gratis Toegang
Ben jij ook bij het 10-jarig jubileum van de Nationale Dag van Empathie op 3 mei 2022? Reserveer gratis een plek via de volgende link: Reservering Dag van Empathie 2022

Lancering Empathische Kalender
Vanaf dit jaar lanceren wij een empathische kalender met activiteiten die plaatsvinden door heel Nederland in mei 2022 die aansluiten bij de thema´s van de Dag van Empathie. Deze kalender heeft tot doel zoveel mogelijke empathische activiteiten in mei 2022 toegankelijk te maken maken en bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. De empathische kalender bestaat uit verschillende activiteiten zoals lezingen, documentaires, dans, voordrachten, theater of debat.

Lancering Lespakket Empathie
Op 3 mei 2022 wordt ook het Lespakket Empathie officieel gelanceerd voor de bovenbouw van het PO en de onderbouw van de VO. Om de kracht van empathie te verduurzamen, is het belangrijk jeugd en jongeren te leren wat empathie betekent en hoe je empathisch kan handelen, ook als je iemands gedrag of gevoel niet meteen begrijpt.

Gegevens

Datum:
03/05/2022
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam,
+ Google Maps