Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wensley Piqué: Granm’ma (‘oma’ in het Sranantongo)

10/05/2023 @ 19:30 - 22:00

In GRANM’MA (‘oma’ in het Sranantongo) brengt theatermaker Wensley Piqué in vijftig minuten een eerbetoon aan zijn oma. Hij geeft je een intiem inkijkje in haar laatste dagen.

Op liefdevolle wijze bespeelt Wensley de pop. Hij helpt haar uit bed, bindt haar een pangi (Surinaamse klederdracht) om en danst met haar door de ruimte. Je ziet een kleinzoon die zijn oma begeleidt in haar laatste levensfase. Een warm en persoonlijk verhaal.

Achtergrond 
Het idee voor deze voorstelling ontstond toen Wensley zijn oma sinds lange tijd bezocht in Paramaribo. “Van het beeld uit mijn jeugd – een Hof van Eden met fruitbomen en een mooi huis – bleek weinig over. Mijn oma woonde alleen in een vervallen huisje. Maar haar levenslust was ze niet kwijt. Energiek begon ze aan elke nieuwe dag.”

Wensley besloot een tijd voor zijn oma te zorgen, gedreven door een gevoel van verantwoordelijkheid en medeleven, maar ook uit nieuwsgierigheid. Hoe kun je in deze omstandigheden opstaan en de dag tegemoet treden met een lach?

In de pers
‘Een warme en intieme voorstelling die ondanks de eindigheid van oma’s leven ook feelgood is’ – De Volkskrant ★★★★
‘De scènes ontroeren in hun eenvoud en dat komt door het verfijnde poppenspel van Piqué’ – De Volkskrant ★★★★
‘Ik zag hoe een hele zaal vergat dat die oma een pop was. In handen van Piqué kreeg ze de hele zaal doodstil’ – Theaterkrant
Performer Wensley Piqué brengt met de poppentheatervoorstelling Granm’ma een intieme ode aan zijn grootmoeder‘ – NRC ★★★★

Meer informatie over Wensley Piqué.