Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater na de Dam In Flarden

4 mei @ 20:30 - 22:00

Een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp in het kader van Theater na de Dam.

Ria en Jan. De een uit Purmerend en de ander uit Amsterdam Noord. De een ondergedoken in de Beemster, de ander aanschouwde de bombardementen in Noord. Allebei in de oorlog en allebei kind. Aan de hand van een gesprek waarin flarden van deze kindertijd voorbij kwamen, maakten 17 leerlingen van de NKT Theaterschool een voorstelling: ‘In flarden’. Een voorstelling over oorlog. Maar vooral over opgroeien in een wereld die in de war is. Een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp in het kader van Theater na de Dam.

Een eigen voorstelling maken over de Tweede Wereld Oorlog, terwijl je zelf na 2004 geboren bent? Dat is een bijzondere opdracht. Theatermaker en regisseur Tim Schuitvlot begeleidde 17 NKT leerlingen in de leeftijd van 12 – 19 jaar bij de realisatie van hun Theater na de Dam-productie: ‘In flarden’. Na een oproep stroomden de verhalen van overlevenden van de Tweede Wereld Oorlog binnen. Twee van hen, de tachtigers Ria de Wolf en Jan Bosman, gingen persoonlijk in gesprek met de jonge theatermakers. Hun verhalen worden niet één op één naar het theater vertaald, maar vormden de inspiratie voor een intieme, eigen voorstelling over het leven in oorlogstijd.

Theater na de Dam Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten in heel Nederland theatermakers en artiesten zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Verspreid over Nederland worden, naast de professionele initiatieven, ruim 35 jongerenproducties gemaakt en gespeeld. IN FLARDEN maakt hier deel vanuit.

Deze voorstelling is een initiatief van Theater de Verbeelding, Theater de Purmaryn en de NKT Theaterschool in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei Purmerend en Stichting Theater na de Dam. Speeldata IN FLARDEN wordt op 4 mei in Theater de Purmaryn gespeeld en op 5 mei (16.00 en 19.30 uur) in de theaterzaal van de NKT Theaterschool. Hiervoor reserveren is mogelijk via www.nkt.nl/theaternadedam

Locatie

PURMARYN
Waagplein 1
Purmerend, 1441 BR
+ Google Maps