Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Surinaamse Vrijheidsmaaltijd met Maartje Duin en Peggy Bouva

5 mei @ 12:00 - 14:00

Uitnodiging tot gesprek over perspectieven op slavernij en de vrijheid om je over moeilijke onderwerpen te uiten.

Aansluitend bij de tentoonstelling Verzet tegen slavernij komen op zondag 5 mei Maartje Duin en Peggy Bouva naar het Verzetsmuseum om tijdens een Vrijheidsmaaltijd te vertellen over hun populaire en prijswinnende podcast De plantage van onze voorouders. Daarna gaan zij het gesprek aan met het publiek.

Als Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in 1863, op het moment van de afschaffing van de slavernij, mede-eigenaar waren van de suikerplantage Tout Lui Faut in Suriname, zoekt ze contact met de nazaten van tot slaafgemaakten op die plantage. Zo ontmoet ze Peggy Bouva. Met haar reconstrueert ze in een podcast het verhaal van de plantage. Het persoonlijke, verbindende verhaal van Peggy en Maartje over het Nederlandse slavernijverleden en de historische wortels van anti-zwart racisme won diverse prijzen en werd ruim 1,5 miljoen keer beluisterd.

Duin en Bouva vertellen deze middag met enthousiasme en humor over hun zoektocht naar familiegeschiedenis en de lessen die ze hebben geleerd. Door podcastfragmenten en persoonlijke anekdotes nodigen ze ons uit voor een gesprek over de kijk op slavernij vanuit verschillende perspectieven, de (on)vrijheid om je over moeilijke onderwerpen uit te laten en de impact van ons koloniale verleden op de hedendaagse samenleving.

Mis deze inspirerende en verhelderende middag niet en reserveer nu jouw plaats aan de lunchtafel via: www.verzetsmuseum.org

Prijs inclusief museumbezoek en Surinaams buffet: € 22 en voor Stadspashouders € 6.

Bezoek in het Verzetsmuseum de tentoonstelling Verzet tegen slavernij, gemaakt i.s.m. het Nationaal Slavernijmuseum in wording.

Beluister de podcast De plantage van onze voorouders (Prospektor/VPRO) op Spotify of een andere podcast-app.

Locatie

Verzetsmuseum
Plantage Kerklaan 61
Amsterdam,
+ Google Maps