Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Richard Bona – Africadelic Festival 2023

30/05/2023 @ 19:30 - 23:00

Richard Bona – Africadelic Festival 2023

De in Kameroen geboren, in New York residerende rasmuzikant Bona Pinder Yayumayalolo oftewel Richard Bona geeft een concert in de Grote Zaal van Paradiso als onderdeel van het Africadelic Festival 2023. Richard Bona staat bekend om zijn unieke muzikale stijl; zijn geluid wordt veelal geïnspireerd door Afrikaanse ritmes en in de tekst vertelt hij verhalen over maatschappelijke kwesties zoals onderdrukking.

Bona begon op zeer jonge leeftijd met het maken van muziek in de kerk in het kleine plaatsje in Kameroen waar hij is opgegroeid en stond vervolgens op 13-jarige leeftijd al in jazzclubs in de hoofdstad Douala. Op zijn tweëntwintigste vertrok hij naar Europa om jazz te gaan studeren in Duitsland, om vervolgens met een omweg via Frankrijk in New York te belanden, waar hij binnen korte tijd in de jaren ’90 uitgroeide tot een grote naam in de internationale jazzscene.

In 1999 bracht hij zijn succesvolle solodebuut ‘Scenes from My Life’ uit, nadat hij al eerder samenwerkte met iconische artiesten als Chaka Khan, Bobby McFerrin, George Benson, Branford Marsalis en Steve Gadd. In de jaren daaropvolgend bracht hij maar liefst zeven albums uit; zijn vierde album werd zelfs genomineerd voor een Grammy.

Locatie

Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6
Amsterdam, 1017SG
+ Google Maps