Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paramaribop – Time Off the Essence

28/05/2023 @ 15:00 - 17:00

Paramaribop is een unieke samensmelting van traditionele ritmes vanuit de Afro Surinaamse Kaseko/Kawina en de harmoniën en melodieën uit de Amerikaanse Jazz en Bebop.

Als voorloper/fakkeldrager van deze stijl gaat bassist Pablo samen met pianist Glenn Gaddum, saxophonist/bas-clarinetist Franklin Ceasar en youngster drummer Yoràn Vroom de Paramaribop ten gehore brengen met veel originals, traditionals en standards op het repertoire.

Jamsessie in de foyer
Na het concert is er in de foyer een jamsessie onder leiding van drummer/percussionist Yoràn waarbij er symbolisch een fakkeloverdracht zal plaatsvinden aan de jongere generaties. Neem je instrument dus mee!

Pionierswerk
Het muzikale traject van Pablo in Nederland omvat een periode van meer dan 50 jaar! Time Off The Essence verwijst naar al het pionierswerk op het gebied van de Paramaribop met het Surinam Music Ensemble onder leiding van hem en drummer Eddy Veldman in de begin Jaren ’80. De ontwikkeling daarvan is samen met de andere leden, pianist Glenn Gaddum, gitarist Franky Douglas, percussionist Ponda O’Bryan en saxophonist Kees Smit succesvol en waardig uitgedragen tot in de Jaren ’90. Van de start van het millennium tot aan nu is Pablo Nahar met andere eigen formaties (SurFive & 4Sure) onverkort blijven doorgaan totale erkenning van deze stijl te realiseren.

Meer informatie

Locatie

Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
Amsterdam, 1102 DR
+ Google Maps