Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Naar een Inclusieve Herinnering

04/05/2022 @ 20:00 - 22:30

Tijdens deze nabeschouwing van de Nationale Herdenking op 4 mei kijken we samen naar de Nationale Herdenking en reflecteren we op de speeches en inhoud van de herdenking vanuit diverse invalshoeken. Sluit de herdenking en het programma aan bij verschillende mensen? En wat is het belang en urgentie deze herdenking vandaag de dag? In het tweede gedeelte zullen we vooral luisteren naar minder bekende verhalen en geschiedenissen van de Tweede Wereldoorlog. Want welke verhalen kennen wij nog niet?

Gratis Toegang
We hopen je te zien op 4 mei!? Reserveer gratis een plek via de volgende link: https://dezwijger.nl/programma/naar-een-inclusieve-herinnering/make_reservation

Programma opzet
19:30-19:50 Inloop, wees op tijd in verband met 1 minuut stilte
19:50-21:00 Samen kijken naar de Live uitzending van de Nationale Herdenking
21:00-22:00 Nabeschouwing middels panel van herdenking en luisteren naar minder bekende verhalen rondom de tweede wereld oorlog

Meer informatie over sprekers volgt snel.

Het programma is een samenwerking tussen 3 Mei: Nationale Dag van Empathie, Nederland Wordt Beter en Pakhuis de Zwijger.

Achtergrond
Informatie Dag van Empathie: De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment op 3 mei waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. In de gehele maand mei vinden er tevens verschillende empathische activiteiten plaats in Nederland. Met de Dag van Empathie wil Stichting Nederland Wordt Beter zorgen voor meer empathie en verdraagzaamheid tussen de verschillende mensen en groepen in de samenleving. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, ontstaat er meer empathie voor elkaar. Zo werken we aan een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de samenleving.

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam,
+ Google Maps