Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maydan Festival 2022

02/05/2022 - 05/05/2022

Van 2 tot en met 5 mei is Plein ’40-’45 in Amsterdam Nieuw-West dé plek voor ontmoeting, vieren en herdenken. 

Dit jaar verbinden we voor het eerst drie traditionele vieringen en een herdenking die voortkomen uit verschillende culturen. Dit doen we met verhalen, kunst, muziek, film, ambacht en nog veel meer. Samen met allerlei buurtinitiatieven, bewoners en partners is er een rijk en gevarieerd programma gemaakt.

We staan van 2 tot en met 5 mei stil bij vier bijzondere dagen. Elke dag krijgt door de programmering  zijn eigen karakter. 

  •   2 mei: Dag van gastvrijheid en barmhartigheid (Eid ul Fitr)
  •   3 mei: Dag van de Empathie
  •   4 mei: Herdenkingsdag
  •   5 mei: Bevrijdingsdag

Herdenkingsplein

Plein ’40-’45 is het tweede herdenkingsplein van Amsterdam. De naam van het plein herinnert ons eraan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Maar wát, hóe en wie herdenken we en wie en wat niet? Het programma geeft ruimte voor inclusieve manieren van herdenken. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar in gesprek te gaan, maken we kennis met elkaars geschiedenis, rituelen en tradities vanuit verschillende culturele achtergronden. 

Een divers vierdaags programma

Maydan Festival staat voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Sociaal-culturele buurtinitiatieven komen samen in een inclusief vierdaags programma midden op het plein en de markt. Storytelling, muziek, kunst, film, ambachten, gesprekken, workshops, parades en het gezamenlijk bereiden van maaltijden: er is van alles, traditioneel en nieuw, te ontdekken.

Iedereen is welkom

We herdenken niet alleen het verleden, maar leren elkaar ook beter kennen. We maken verbinding door verhalen te delen. Verhalen die aansluiten bij de beleving van nu of misschien nog niet verteld zijn. Samen maken we van Plein ’40-’45 een plaats waar mensen met verschillende culturele achtergronden en identiteiten zich in kunnen herkennen en waar iedereen zich welkom voelt.

Gegevens

Begin:
02/05/2022
Einde:
05/05/2022
Site:
https://wijzijnplein4045.nl/maydanfestival/

Organisator

Maydan Festival

Locatie

Plein ’40-’45
Amsterdam, Nederland + Google Maps