Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

La Posibilidad de la Ternura | The Possibility of Tenderness

18 mei @ 20:00 - 21:30

€19,50

La Posibilidad de la Ternura | The Possibility of Tenderness

La Resentida | Marco Layera

Chileense tieners pakken de vloer in deze documentaire theatervoorstelling. Voortdurend wordt hen een mannelijkheid aangeleerd die kwetsbaarheid en affectie afstraft. Gevoeligheid en empathie worden gezien als zwakte. Aan de hand van hun levensverhalen bevragen deze zeven tieners de rol van mannelijkheid in onze maatschappij en in onze levens. Met humor en plezier tonen ze dat het ook anders kan.
Is een andere mannelijkheid mogelijk?
In het internationaal bejubelde project Paisajes para no colorear bracht La Re-sentida de verhalen van jonge vrouwen uit Santiago de Chili op een directe, rauwe en krachtige manier naar het toneel. De voorstelling werd met gejuich en tranen begroet tijdens een eindeloze wereldtournee vanwege de manier waarop het lijden, de woede en de kracht van de performers.. Als vervolg op dat project willen Marco Layera en zijn team nu de constructie van mannelijkheid onder de loep nemen. Een gevolg van de oorlog in Oekraïne is dat noties van mannelijkheid meer dan ooit in verband worden gebracht met kracht, controle en macht. De oorlog confronteert ons dagelijks met beelden hiervan, terwijl de strijd tegen het historisch machismo en het ter discussie stellen van de mannelijke identiteit noodzakelijk blijven en nog steeds voor heftige reacties zorgen. Maar hoe positioneren jonge mensen die als man worden gezien zich tussen feminisme en patriarchaat? Zijn zij ook het slachtoffer van een giftig systeem – of delen zij er de verantwoordelijkheid voor? Is een andere mannelijkheid mogelijk?
La Re-sentida presenteert een project waarin jonge mensen die als man worden gezien hun positie in het leven en in de samenleving kunnen beschrijven en presenteren. Het stuk is ontwikkeld op basis van waargebeurde verhalen en betrekt jongeren niet alleen als acteurs maar ook als auteurs, waardoor ze een integraal onderdeel worden van dit sociael en artistieke proces.

Locatie

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
Leeuwarden, 8911 BP
+ Google Maps