Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kamp van Hotel Modern: Kamp (voorstelling)

06/05/2023 @ 20:30 - 21:30

Op zaterdag 6 mei staat de indrukwekkende voorstelling Kamp van Hotel Modern in De Harmonie. Met een enorme maquette maakt het gezelschap de verschikkingen van Auschwitz-Birkenau inzichtelijk. Overvolle barakken, een spoorlijn, een poort met de woorden ‘Arbeit macht frei’ en duizenden geknutselde poppetjes. Als reusachtige oorlogsverslaggevers dwalen de drie spelers met minicamera’s door het kamp, filmen de gruwelijke gebeurtenissen en maken je hier ooggetuige van.

Een enorme maquette van Auschwitz-Birkenau vult het podium. Op het toneel wordt de miniatuurversie van het kamp tot leven gewekt: duizenden geknutselde poppetjes van acht centimeter verbeelden de gevangenen en hun beulen. De spelers wekken het kamp tot leven, filmen de gruwelijke gebeurtenissen en maken het publiek ooggetuige.

“Oud, jong, ga hierheen als het kan. Zoiets moois en indringends en unieks zie je zelden.” Hanneke Groenteman

Kamp ging in 2005 in première en was te zien in theaters en op festivals in Europa, Australië, Japan, de Verenigde Staten, Rusland en Canada.

Website: hotelmodern.nl

“De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben. Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. In alle oprechtheid.” De Volkskrant

“Dappere en geslaagde verbeelding van het onbegrijpelijke.” Historisch Nieuwsblad

Gegevens

Datum:
06/05/2023
Tijd:
20:30 - 21:30
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://harmonie.nl/agenda/hotel-modern/51214

Locatie

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
Leeuwarden, 8911 BP
+ Google Maps