Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fatoumata Diawara (Concert)

26/05/2023 @ 20:30 - 22:00

Geprezen als een van de meest vitale vaandeldragers van moderne Afrikaanse muziek, brengt Fatoumata Diawara haar kunstenaarschap naar nieuwe en opwindende hoogten op haar nieuwe album FENFO.

Gedurfd experimenteel maar met respect voor haar roots. Haar album FENFO definieert haar als de stem van de jonge Afrikaanse vrouw – trots op haar erfgoed, maar met een visie die vol vertrouwen naar de album komst kijkt en een boodschap die universeel is.

Haar spectaculaire debuutalbum Fatou uit 2011 maakte de Malinese zanger en gitarist tot de meest besproken nieuwe Afrikaanse artiest ter wereld. FENFO maakt die belofte op dramatische wijze waar met een reeks levendige en originele nieuwe composities die voortbouwen op de rijke ervaringen die ze sindsdien heeft genoten.

Onder hen met wie ze heeft gewerkt, behoren enkele van de grootste namen in de hedendaagse muziek. Ze nam op met Bobby Womack en Herbie Hancock; speelde Glastonbury en andere grote festivals; en toerde met de Cubaanse pianist Roberto Fonseca. Ze verzamelde een West-Afrikaanse supergroep met Amadou en Mariam, Oumou Sangaré en Toumani Diabaté om een ​​lied op te nemen waarin wordt opgeroepen tot vrede in haar getroebleerde thuisland; en klom aan boord van Damon Albarn’s met sterren bezaaide Africa Express, wat eindigde in het delen van een podium met Sir Paul McCartney.

Meer recentelijk deelde ze het podium in de legendarische Carnegie Hall in New York met mensen als David Crosby en Snarky Puppy in een avond met actuele protestliederen – en stal ze, volgens velen, de show. “Fatoumata Diawara, de zanger en gitarist die oorspronkelijk uit Mali komt, zorgde voor twee van de meest opvallende momenten van de avond”, meldt Rolling Stone. “Haar ode aan de kracht van vrouwen, “Mousso”, gezongen in haar moedertaal, was hypnotiserend, en haar boeiende toneelspins versterkten haar anthemische “Unite”.

Locatie

Musis Arnhem, Parkzaal
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811 BP
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie