Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Antigone in de Amazone | Theater

21/05/2023 @ 15:00 - 17:00

Nadat hij voor Orestes in Mosul naar de voormalige hoofdstad van de Islamitische Staat trok en de voor de Jezusfilm The New Gospel naar de vluchtelingenkampen in Zuid-Italië, reist Milo Rau nu met zijn team naar het Amazonewoud in Brazilië om er zijn Trilogie van Klassieke Mythen te voltooien. Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa.

‘De intellectuele vernieuwing zal niet uit de gated communities komen, waar het autoritaire neoliberalisme tot stand kwam. De filosofie van de toekomst komt uit de bossen, uit de favelas en de banlieues, uit bezette huizen en monoculturen.’

Voor Antigone in de Amazone reizen Milo Rau en zijn team naar de Braziliaanse staat Pará, waar de bossen branden om plaats te maken voor de sojateelt en waar het kapitalisme de natuur verslindt. Op een bezet stuk land creëert het team in samenwerking met deMovimento dos Trabalhadores Sem Terra, ’s werelds grootste organisatie van ‘landlozen’, een allegorisch stuk over de gewelddadige verwoestingen en ontheemding door de moderne staat, die privébezit belangrijker acht dan het traditionele recht op land.

De rol van Antigone wordt vertolkt door de inheemse actrice Kay Sara. Het koor door overlevenden van het grootste bloedbad dat de politie aanrichtte tegen landloze boeren.

Meer informatie

Locatie

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
Amsterdam, 1017 PT
+ Google Maps