Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10 mei Dag van Empathie Alkmaar 2023

10/05/2023 @ 19:30 - 21:30

Op de Dag van Empathie willen wij Alkmaar stil laten staan bij de kracht van empathie.

De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens de verschillende activiteiten en initiatieven wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen met elkaar uit. Dan blijk je jezelf te herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

Op social media wordt de polarisatie van de maatschappij steeds scherper zichtbaar. Zoals wij weten is het namelijk gemakkelijk in woede weg te kwijnen of frustraties online te uiten, maar het is niet zo gemakkelijk om toenadering te zoeken met iemand waar je kritiek op hebt. Tijdens de corona periode is het persoonlijk contact aanzienlijk afgenomen. Veel mensen vereenzaamden. Voor een lange tijd is er enkel digitaal of op enorme afstand contact mogelijk geweest. Het is daarom heel fijn om een event te organiseren waar mensen elkaar fysiek kunnen ontmoeten met als doel verbinding en empathie te bewerkstelligen.

Naast de verzuiling en polarisatie signaleert We Promise ook positieve ontwikkelingen in de regio en daar willen we op de Dag van Empathie aandacht aan geven. Wij stellen, door middel van een panelgesprek bestaande uit diverse lokale mensen uit de regio Alkmaar, belangrijke maatschappelijke vragen met als doel te onderzoeken hoe empathisch wij zijn ten opzichte van de ander vooral wanneer de ander er anders uitziet dan wij gewend zijn.
De afsluitende vraag van de Dag van Empathie is: wat kunnen wij zelf doen om onze maatschappij meer empathisch te maken? Hoe kunnen wij de eenzaamheid doorbreken waar veel burgers door Corona meer en meer in zijn beland? Hoe gaan wij met elkaar om in tijden van inflatie en crisis? Hoe zorgen wij voor verbinding?
De avond vindt plaats op woensdag 10 mei om 19:30 uur in Wijkcentrum Mare Nostrum te Alkmaar.

Adres: Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar

Het event is gratis! Graag aanmelden ivm de capaciteit. Ben jij er bij?
We kijken uit naar een mooie avond.

*Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk

Vriendelijke groet,
Team We Promise

Locatie

Wijkcentrum Mare Nostrum
Arubastraat 2
Alkmaar, 1825 PV
+ Google Maps