mei, 2019

02mei18:0021:00Ontmoet de eilanden van IJburg || Week van Empathie18:00 - 21:00 Proefeilandpark, Schokkerjachtdijk

Evenement details

Op 2 mei, van 18-21u.

IJburg, omgeven door water. Nieuw land in Stadsdeel Oost. Maar op IJburg zelf ontstonden ook weer eilandjes: want waar en hoe ontmoeten (groepen) bewoners elkaar?

Samen met Alle Kleuren Oost, de Groene Gemeenschap en De Binnenwaai organiseert Stichting Nederland Wordt Beter een ontmoeting op Steigereiland voor alle bewoners van IJburg.

Kom langs, geniet van optredens, muziek, een hapje eten, sport en spel voor kinderen en jeugd, luister naar verhalen van je mede-eilanders met de installatie van kunstenaar Marije Baalman en dompel je onder in de Virtual Reality-ervaring ‘Met Andere Ogen’ van Critical Mass.

Over de Dag van Empathie
De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens de verschillende activiteiten en initiatieven, zowel op 3 mei als in de week daaraan voorafgaand, wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen met elkaar uit. Dan blijk je jezelf te herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

IN SAMENWERKING MET
Nederland Wordt Beter
Alle Kleuren Oost
De Groene Gemeenschap

Foto: Fleur Dikken

Meer

Tijd

(Donderdag) 18:00 - 21:00

Locatie

Proefeilandpark

Schokkerjachtdijk

Organisator

Ga naar de bovenkant