mei, 2021

30mei14:0015:00(On)gehoord Leeuwarden? | Dag van Empathie Leeuwarden (ONLINE)We horen van diverse mensen uit Leeuwarden hoe zij aankijken tegen recente gebeurtenissen en hun alledaagse ervaringen met empathie in de hoofdstad van de provincie Friesland. 14:00 - 15:00 Leeuwarden

Evenement details

In het kader van de Nationale Dag van Empathie op 3 mei, organiseren wij op 30 Mei 2021 in Leeuwarden het talkshow evenement ‘(On)gehoord Leeuwarden?’. De afgelopen jaren stond Leeuwarden in de spotlight, en niet alleen omdat onze stad in 2018 tot culturele hoofdstad van Europa werden verkozen. Maar ook vanwege de zogenaamde Blokkeerfriezen-zaak, het discriminerende ‘Antillianenbeleid’ dat men wilde invoeren om Caribische studenten en gezinnen te weren uit Leeuwarden en de ontevredenheid onder jongeren. Is dit het verhaal van Leeuwarden? We horen van diverse mensen uit Leeuwarden hoe zij aankijken tegen deze gebeurtenissen en hun alledaagse ervaringen met empathie in de hoofdstad van de provincie Friesland. Tijdens deze bijdragen leren we onze gasten (opnieuw) kennen en gaan we in gesprek over hoe zij empathie ervaren in hun leven en in Leeuwarden. Dat doen wij in een talkshow setting, onder leiding van onze host Fabiola Kook.

Programma
Wij openen de middag met een optreden van Shaney Tijdens het eerste deel spreken wij met Jhurwendell  en Joel  over vaderschap en het leven na detentie . Hierna genieten wij van een intermezzo van Ski . Tijdens het tweede deel spreken wij Maria Leverrock en Toby over Kinderen met autisme, persoonlijkheidsstoornissen en therapie . De laatste 20 minuten gaan we met onze gasten en de kijkers van de livestream in gesprek, onder begeleiding van Fabiola over hoe we de diverse gemeenschappen in Leeuwarden bij elkaar kunnen brengen. We sluiten af met een optreden van Shaney.

Dit evenement is te volgen via een livestream op Facebook en op deze website.

Meer

Tijd

(Zondag) 14:00 - 15:00

Locatie

Leeuwarden

Organisator

Leeuwarden kan het, M&R Security , Maria Leverrock. Powered by 3 Mei: Nationale Dag van Empathie

Ga naar de bovenkant