mei, 2021

24mei20:0022:00Eindje Empathisch! || Dag van Empathie Eindhoven 2021Een avond met spoken word, mooie liedjes, live art en goede gesprekken. Tussen Eindhovenaren die elkaar (nog) niet kennen maar nieuwsgierig zijn naar elkaar en wat ze verbindt.20:00 - 22:00 Live uitzending vanuit Eindhoven

Evenement details

Zet dit evenement alvast in jouw agenda. Voor een avond met spoken word, mooie liedjes, live art en goede gesprekken. Tussen Eindhovenaren die elkaar (nog) niet kennen maar nieuwsgierig zijn naar elkaar en wat ze verbindt.

We kunnen alvast verklappen dat Mo Hersi – comedian, filmmaker, schrijver van ‘De inburgeringscursus voor witte mensen’ en part-time Eindhovenaar – een van de gesprekspartners zal zijn. En dat Perle Miangue en Arantja Rosalina de matchmakers van de avond zullen zijn.

Eindje Empathisch! wordt georganiseerd in het kader van De Dag van Empathie, een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens de verschillende activiteiten en initiatieven wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen met elkaar uit. Dan blijk je jezelf te herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. Elk jaar worden in steeds meer plaatsen in Nederland empathische activiteiten georganiseerd. Nu ook voor het eerst in Eindhoven.

Dit evenement is te volgen via een livestream op Youtube, Facebook en op deze website.

Dag van Empathie
De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment op 3 mei waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. In de gehele maand mei vinden er tevens verschillende empathische activiteiten plaats in Nederland. Met de Dag van Empathie wil Stichting Nederland Wordt Beter zorgen voor meer empathie en verdraagzaamheid tussen de verschillende mensen en groepen in de samenleving. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, ontstaat er meer empathie voor elkaar. Zo werken we aan een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de samenleving. 

De samenwerkingspartners
Connecting Eindhoven
30juni1juliTilburg
Omroep ZET
Eindhoven kan het
Stichting Ik Wil
Eindje 0 Filter
Bibliotheek Eindhoven
Powered by Nederland Wordt Beter

Meer

Tijd

(Maandag) 20:00 - 22:00

Locatie

Live uitzending vanuit Eindhoven

Organisator

30juni1juliTilburg - Connecting Eindhoven - Omroep ZET - Stichting Ik Wil - Eindje 0 Filter - Eindhoven kan het - Bibliotheek Eindhoven

Ga naar de bovenkant