Skip links
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PLANET ROSE PRESENTEERT: GOD SAID GIVE ‘EM DRUM MACHINES

03/05/2023 @ 19:30 - 22:00

Bij techno denken velen aan Marcel Dettmann, Kobosil, Richie Hawtin: kortom, witte mannen uit Europa. Toch stond de wieg van techno in Detroit, waar een groep jonge zwarte visionairs aan de knoppen draaide. God Said Give ‘Em Drum Machines is een levendige en nostalgische muziekdocumentaire die focust op het begin van de technomuziek, met Detroit als creatieve en culturele hub.

De film neemt je mee van Detroit naar Chicago naar Londen en Berlijn, en traceert de oorsprong van techno in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Producers Jennifer Washington en David Grandison, en regisseur Kristian Hill, focussen in de film op een groep jonge zwarte visionairs: Juan Atkins, Derrick May, Kevin Sauderson, Blake Baxter, Eddie Fowlkes, en Santonio Echols. Hun vernieuwingsdrang en creativiteit leidde uiteindelijk tot een van de meest gevierde en winstgevende genres ter wereld.

Deze filmvertoning is een samenwerking tussen LUX, IN-EDIT en Planet Rose.

Planet Rose is de langstlopende dansavond van het land en pionier op het vlak van house en techno. In de afgelopen 28 jaar stonden er een keur aan legendarische house en techno artiesten op Planet Rose in Doornroosje, waaronder veel van de grondleggers uit deze documentaire.
IN-EDIT is een muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. IN-EDIT vindt jaarlijks in april plaats in Amsterdam en reist daarna door het land.

Let op! Deze film is Engels gesproken en Engels ondertiteld.

Gegevens

Datum:
03/05/2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38 – 39
Nijmegen, 6511 PS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie